Resto
Resto

Eetkaart

Voorgerechten

Garnaalkroketten€ 9/st
Kaaskroketten€ 7/st
Chorizokroketten€ 9/st
Carpaccio van Rund
Rucola/pijnboompitjes
€ 16
Ravioli Ganzenlever
Wilde paddestoel/truffel
€ 19
Tartaar van Zalm
Ponzu/biet/koolrabi
€ 18

 

Hoofdgerechten

Garnaalkroketten
Frietjes + salade (+3€)
€ 9/st
Kaaskroketten
Frietjes + salade (+3€)
€ 7/st
Chorizokroketten
Frietjes + salade (+3€)
€ 9/st
Salade geitenkaas€ 22
Carpaccio van Rund€ 20
Americain prepare Kappertjes / biet€24
Ravioli van Ganzenlever
Wilde paddenstoel/truffel
€ 27
Pasta Vongole€ 24
Sliptong
Frietjes/salade
dagprijs
Rigatoni
Wilde paddenstoel/truffel
€ 25

 

Bavette Holstein (Frankrijk)
Het heeft een grove textuur, maar is toch zeer mals. Het is zwaar met vet dooraderd en zeer smaakvol. Echt zinderend in de mond.
“Bavette” (vinkelap, halve maan, flank steak) is een relatief lang en plat stuk vlees en komt uit de buikspier van het rund. Het is werkvlees en is daarom iets steviger dan normale biefstuk. Het heeft een stevige bite, is erg smakelijk, met een volle vette smaak door de royaal aanwezige vetdooradering.
€ 29
Picanha (Uruguay)
“Picanha” is het staartstuk of het eindstuk van de platte bil van het rund en bevindt zich onder de dikke lende en is het meest gegeten stukje vlees in de Zuid-Amerikaanse keuken. Typisch aan de Picanha is zijn dun en witgekleurd vetrandje dat het vlees extra sappig en smaakvol maakt.
€ 31
Filet Pur Simmenthal (Zwitserland)
Filet Pur is zowat het beste stuk vlees dat het rund te bieden heeft. Het bevindt zich aan de rugkant onder de ribben en is het beste en duurste deel van het rund. Dit mals stukje vlees heeft een mooie rode kleur en smelt in de mond door zijn fijne vezelstructuur. Door de natuurlijke en gezonde voeding en door de rust in hun omgeving, heeft het vlees een fijne structuur, mooie vetmarmering en een zachte, karaktervolle smaak.
€ 45
Rib eye Sashi (300gr.)
“Rib eye Sashi” is doorregen en daardoor erg mals en sappig. Het vlees droogt niet snel uit tijdens het bakken en zal daarom, ook saignant, een fantastische smaaksensatie blijven geven.
€ 34
Argentijnse steak€ 36
Selectie côte à l’os /2 pers.€ 85
Entrecote Holstein (300gr.)

Entrecote is een premium gesneden stuk rundvlees van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. Entrecote betekent letterlijk vertaald ‘tussen de ribben’ en werd traditioneel dan ook gesneden uit het ribgedeelte van het rund

€ 32

 

Sauzen

Béarnaise
Peper
Champignon
Mes Amis saus

Extra

Warme groentjes (2p)€ 11
Krieltjes “Mibrasa”€ 5

Blijf op de hoogte!

Mes Amis 016
mes-amis-016

Het restaurant

We zijn blij om u te mogen ontvangen in Mes Amis en hopen u te laten genieten. Een gemotiveerd team staat voor u klaar om u culinair te laten verwennen.

Indien u nog graag een glaasje nuttigt in onze bar, hou er dan rekening mee dat u op het uur van de reservering zeker plaats neemt aan de tafel.

Vanaf 9 personen, op vrijdag- en zaterdagavond, serveren wij de menu of neemt u een voor- en hoofdgerecht à la carte. We serveren enkel max. 3 verschillende gerechten per tafel.

Interieur 14
Interieur-14

De lounge / cocktailbar

Barman zijn is niet alleen cocktails creëren maar ook mensen gelukkig maken en hen laten genieten van een avondje uit. Elke cocktail heeft een betekenis voor mij, een moment waarbij je even stil staat.