Mes Amis is een cozy restaurant en trendy loungebar in het prachtige Waregem, op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen. De zaak is onderverdeeld in een restaurant met 32 couverts, een kosmopolitische loungebar die je al snel in een luxueuze hotel-bar van een wereldstad doet wanen en een prachtig terras waar je zowel kan genieten van de kookkunsten als van de zomerse cocktails.

Het interieur van de zaak is van de hand van de getalenteerde Jeroen Debruyne voor Bossuyt, die eerder Viva Sara Kaffee, 3 Sleutels (St.Denijs) en Food Coffee realiseerde.

Jeroen maakte van de grillige marmeren wand de rode draad doorheen de hele zaak. Een eyecatcher van formaat. In het restaurant speelde de architect met warme, expressieve materialen zoals houtreliëfwanden, donkere vloeren en beton. Een gekoelde wijnwand geeft extra klasse aan de zaak en etaleert het uitgebreide assortiment aan topwijnen. Om storende geluiden te vermijden tijdens de gastronomische beleving werd er eveneens heel wat aandacht besteed aan de akoestiek van de zaak. Het plafond is voorzien van verspringende balken in akoestisch schuim.
In combinatie met ronde verlichtings-akoestische objecten die tevens een mooie blikvanger creëren.
De cocktailbar tenslotte, het speelterrein van Maxime, is uitgerust met alle vereisten om aan de complexiteit van een professionele cocktailbar te voldoen. Een strak design, afgewerkt met een glasmozaïek en roest accenten is een ware lust voor het oog.

Dit alles is tot stand kunnen komen dankzij de tonnen ervaring van de familie Carlier. Vader Luc en moeder Martine , beiden gedreven ondernemers, reizen voor hun werk de hele wereld rond. Rusland, China, Noord- Amerika, Zuid-Amerika, Brazilië, Dubai… zijn een bron aan inspiratie. Inspiratie die ze delen met hun zoon Maxime.
Dit alles gecombineerd met de reizen die Maxime heeft kunnen ondernemen en het werken in toonaangevende restaurants en bars over heel de wereld, zorgen voor het unieke concept dat Mes Amis geworden is.
Mes Amis is de ideale plaats voor een after-work, een date of om met vrienden en/of familie te relaxen en een aangename tijd te beleven.

De culinaire creaties zijn van Pantaleon Kourti.

Genieten in zijn puurste vorm!